15. Lecke

 
Ez a bemutatkozó gondolatsor a képalkotásról, amit látásnak nevezel, nem sokat jelent neked. Akkor kezded érteni, amikor kis fénycsíkokat látsz majd az ismerõs tárgyak körül. Ez az igazi látás, a vízió kezdete. Biztos lehetsz abban, hogy az igazi víziók hamar jönnek majd, amikor ez bekövetkezik.
Ahogy haladunk, lehet több fény-epizódod is. Különbözõ formái lehetnek, némelyik igen váratlan. Ne félj tõlük. Ezek jelek, hogy végre nyitod a szemed. Nem maradnak fenn, mert csak szimbolizálják a valódi érzékelést, és nincs közük a tudáshoz. Ezek a gyakorlatok nem mutatnak meg igaz tudást. De elõkészítik az utat.

A mai gyakorláshoz ismételd elõször magadnak, majd alkalmazd bármire, amit magad körül látsz, behelyettesítve a dolog nevét és tekintetedet a tárgyra helyezve:

Ez a ..... egy kép, amit én csináltam.
Ez a ..... egy kép, amit én csináltam.

Nem szükséges túl sok dolgot használni erre a mai gyakorlatra. Viszont fontos, hogy folyamatosan nézz a tárgyra, amint ismétled a mondatot. A mondatot minden alkalommal lassan kell elismételni.

Bár valószínûleg nem túl sok dologra tudod majd alkalmazni a gyakorlatot a gyakorlásra szánt rövid idõ alatt, mégis próbáld meg véletlenszerûen kiválasztani a tárgyakat, amennyire csak lehet. Kevesebb,mint egy perc elég egy-egy gyakorlatra, ha kezded kellemetlenül érezni magad. Ne ismételd el a gyakorlatot háromnál többször egy gyakorlási periódus alatt, ha csak nem érzed magad teljességgel rendben, de akkor se haladja meg a négyet. Azonban a nap folyamán többször is lehet gyakorolni.