Hello there!

 
A múlt idők gazdasági torlaszainak, buborékjainak eltűnése a jelenlegi ál és valós válság-impulzusaiban érezhető. Ez lassan, de biztosan végleg felszámolja a múlt versenyorientált, befektetői- vagyongyűjtögetői gondolkodásmód maradványait a korszakváltás gazdasági véghajrájában.
 

Az új trend magával vonja a „szabad piac” mint olyan majdnem teljes felszámolását. Ha nem is egyik napról a másikra, de igazzá válik, hogy „aki nem hordja a beast jeleit az nem adhat és nem is vehet.” (Már most látható megjelenési formájának részleteiről később itt a www.comtud.com oldalon olvashatsz).

 

Egyrészről ez a hatalom felől egy kontroll, amit az emberek magukra erőltetve éreznek, hisz a szabad pénz, a cash mint olyan, nagyon nagymértékben minimalizálódik. Másrészt egy hatalmas ösztönzést ad, hisz a Hivatal most is támogatja a működőképes, társadalomformáló vállalkozásokat, hiszen a nagyvállalatok fizetik a legkevesebb adót. Lehetőséget teremt, hogy a business community ne csak kihasználni akarja a környezetét, mint a szabad rablás korában, hanem olyan szolgáltató és termelő ágazatok kiépítésére fogjanak össze, amelyek ebben az új gazdasági világformában nemcsak létfeltételeinket és jólétünket, hanem társadalmi értékeket is teremtenek.

 

Eljött az ideje annak, hogy a business emberek ne önző módon egymás ellen mozogjanak, hanem együtt, összedolgozva, egymással összhangban (szimbiózisban) hozzanak létre életképes businesseket.

 

Malcolm Gladwell a XXI. század első számú business guruja popularizálta elsőként nagyobb cégeknél. (Pl. Hewlett Packard, Pepsi stb.) az Új Trend furcsa, de alapvető szükségleteit. Így a létfontosságú jövőt érintő businessdöntésekben a „Board-meating”-eken a vállalattól és szakirányultságtól független, idegen szemléletek is részt vesznek a cég jövőjének építésében. Pl.: a fent említett Multinational Company-k meghívott beat zenészekkel, kismamákkal és spirituális gyógyítókkal egészítik ki a döntéshozók körét (Sejted már mi lehet a Visionary?)

 

Végre helyet kap a „megérteni és megértve lenni” alapszükségletünk.

 

Jelenleg csak ennek az újfajta szemléletből származó erőnek van meg a potenciája kielégíteni és túlszárnyalni a Hivatal és a szakhatóságok átláthatatlan, egymásnak ellentmondó törvényrendszerét.

 

Most pedig meghívlak egy fura gondolatra…

 

a folytatáshoz kattints ide >>>