A hihetetlen hit

Az ego haragja és a kivetítés, amit használ végre visszacsinálható. Az ego mindig megpróbálja megõrizni a konfliktusokat. Nagyon találékony abban, hogy különbözõ módokat találjon ki, amelyekkel úgy látszik, hogy megszünteti a konfliktusokat, mert nem akarja, hogy annyira elviselhetetlennek találd õket, hogy fel akard adni. Az elme így arról próbál meggyõzni, hogy képes megszabadítani a konfliktusoktól, nehogy feladd az egót és megszabadítsd magad. Az ego saját, eltorzított verzióját használja Isten törvényeinek, arra használja az elme erejét, hogy legyõzze az elme valódi célját. Kivetíti a konfliktusokat a te elmédbõl a másikéba, hogy elhitesse veled, hogy megszabadított a problémától.
 
 
Két nagy hiba van ebben a szándékában. Elõször is, konfliktust nem lehet kivetíteni, mert nem megosztható másokkal. Bármely szándék, hogy megszabadulj egy részétõl és megtartsd egy másik részét nem igazán jelent semmit. Emlékezz, hogy egy konfliktusokkal teli tanár gyenge tanár és gyenge tanuló. Leckéi zavartak, és átviteli értéke zavartságával korlátozott. A másik az az ötlet, hogy megszabadulhatsz dolgoktól, amiket nem akarsz azzal, hogy továbbadod õket. A továbbadás az, amivel megtartod. A hit, hogy ha kívül látod, akkor teljesen kizártad magadból, a kiterjesztés törvényének teljes eltorzítása. Ezért van az, hogy akik kivetítenek, mindig éberen figyelik a saját biztonságát. Attól félnek, hogy saját kivetítésük visszajön és õket bántja. Azzal, hogy elhiszik, hogy kitörölték a kivetítéseiket a saját elméjükbõl, azt is hiszik, hogy azok megpróbálnak visszamászni. Mivel a kivetítések nem tûntek el az elméjükbõl, arra vannak kényszerítve, hogy folyamatos aktivitást tartsanak fenn, hogy ezt ne ismerjék fel.
 
Nem tehetsz egy illúziót egy másikról állandóvá anélkül, hogy ne tedd azt állandóvá magadról. Nincs kiút ebbõl, mert nem lehet az elmét fragmentálni. Fragmentálni azt jelenti, hogy részekre töröd, de az elmét nem lehet megtámadni és nem képes támadni. A hit, hogy képes erre egy hiba, amit az ego mindig elkövet, és ez kihangsúlyozza a kivetítés használatát. Nem érti, mi az elme, és így nem érti, hogy te mi vagy. Létezése mégis az elmédtõl függ, mert az ego a hited. Az ego zavar az azonosításban. Mivel soha nem volt konzistens modellje, soha nem fejlõdött egyenletesen. Nem más, mint egy termék, amit a torz, erejüket rosszul használó elmék hoznak létre az Isten törvényeinek félrealkalmazásával.
 
Ne félj az egótól. Az elmédtõl függ, és ahogy létrehoztad azzal, hogy hiszel benne, meg is szüntetheted azzal, hogy visszavonod a benne való hitedet. Ne vetítsd ki az egódban való hited felelõsségét valaki másra, mert ezzel csak tartósítod a hitet. Amikor majd kész vagy teljes felelõsséget vállalni az egód létezéséért akkor félreteszel minden haragot és támadást, mert ezek abból a szándékból erednek, hogy felelõsségedet a saját hibáidért kivetítsd. Ha elfogadod a hibákat, mint sajátjaidat, ne tartsd meg õket. Add oda gyorsan a Szentléleknek, hogy teljesen visszacsinálja, hogy minden hatása eltûnjön rólad és a Fiúságról, mint egészrõl.
 
A Szentlélek megtanít hiteiden túl érzékelni, mert az igazság a hiteken túl van és az õ érzékelése igaz. Az egót bármikor teljesen el lehet felejteni, mert egy teljesen hihetetlen hit, és senki nem képes megõrizni egy olyan hitet, amirõl megállapította, hogy hihetetlen. A hihetetlent nem lehet érteni, mert hihetetlen. Nyilvánvaló, hogy az érzékelés értelmetlensége hihetetlenen alapszik, és nem elismerhetõ, mint hiten túli, mert hit által lett.
 
Az egész kurzus célja, hogy megtanítsa neked, hogy az ego hihetetlen s mindig is hihetetlen lesz. Te, aki az egót azzal hoztad létre, hogy elhitted a hihetetlent, nem hozhatod meg ezt az ítéletet egyedül. Azzal, hogy elfogadod a Vezeklést magad számára, az ellen a hit ellen határozol, hogy lehetsz egyedül, ezzel elbocsátod a szeparáció gondolatát, és megerõsíted saját azonosságodat az egész Királysággal, mint ami szó szerint a részed. Ez az azonosítás túl van kétségen és túl van minden hiten. Teljességednek nincs határa, mert létezni végtelen.