Az Avatar a legerőteljesebb, legtisztább önfejlesztő program, ami létezik.
Tapasztalati feladatok rendszere, mely segít, hogy újra felfedezd énedet és összehangold tudatosságodat azzal, amit el akarsz érni. Egyedülálló bepillantásokat nyersz magadba és egyedülálló felfedezéseket fogsz tapasztalni. Arról szól, hogy felfedezd magad. Az Avatar egy 9 napos tanfolyam, melyet engedéllyel rendelkező Avatar Mesterek nemzetközi hálózata tart.
 
 

„Pénzintelligencia elõadás-sorozatunk” következõ nyílt napjának témája James Cameron Avatarrégen várt technikai bravúrokat felsorakoztató filmje, – az AVATÁR – mely ismét egy új trendet indított el a virtuális média élményeket befolyásoló világában (VR – „virtual reality”). Mi azonban nem feltétlenül csak errõl fogunk beszélni, hanem a technológia és tartalom „Avatár–Mátrix–Jelenségérõl". Ennek hierarchiai megjelenésérõl, egészen a Marionett Bábutól a Földön járó Istenségekig. Melynek minden szintje, a felszínestõl, akár egy Symbiozis mélységû kapcsolódási viszonyig is terjedhet. Mint például a megfigyelõ intelligencia és az õt kiszolgáló asszociált létforma között.

 
 
Ismered a szállóigét - "Az élet utánozza a művészetet vagy a művészet utánozza az életet?"
 
 
Szeretném ezt így módosítani: "A mindennapi televízió utánozza az életet, vagy az élet utánozza a televíziót?”
 
Csak nézd meg a szappanoperákat. Ezek a gyönyörű, jól öltözött emberek hatalmas otthonaikban és luxus ékszereikkel menniyre boldogtalanok. És ha szeretnénk még többet a drámából, ott van a Jerry Springer meg a hasonlók. Hogy ki nézi ezeket? Hát mi. Mi a vonzereje? Az áldozatiság.

Hatásnövelők - tanulás
 
A mindennapi életbe legkönnyebben besorolható avatár-jelenség a hatásnövelők használata.
Lehet az egy kalapács, de lehet egy hatalmas gép is, egy vasrobot, ami a mozgásodat imitálja. A filmben ez a gép, Quaritch ezredes exoszkeleton-ja az avatár. Egy ilyen verzióban már nem az interneten keresztül játszol egy kiválasztott karakterrel és lövöldözöl vele, hanem ott vagy bent, abban a valóságban. És, mint a filmben, ha véletlenül átlövik az ablakot, az valódi problémát jelent. Persze ide tartoznak a legnagyobb bányagépek, a teherautók kezelése is, de a saját kismotoroddal, a bringáddal vagy a síléceddel való együttműködés is.

 

Zombieland, itt és most - gondolatok egy film alapján mindarról, amiben élünk - vagy már nem is. Gondolatok mindarról, amit tehetnénk - amíg nem késő.

Voltál már úgy valaha, hogy annyira élethű volt, amit álmodtál, hogy úgy érezted tényleg megtörtént? Az a tűz tényleg égett, tényleg érezted ahogy süt a bőrödön, tényleg érezted a pofont, és szinte megjelentek a sebek a testeden, amit odaát szereztél. Vajon tényleg csak álmodunk ilyenkor vagy átlépünk egy másik dimenzióba? Mi van, ha olyankor a tudatom valóságot vált és egy másik testbe költözik, ami szintén Én vagyok és közben mégsem?

A hinduizmusban az avatár egy Halhatatlan Lény inkarnációja (megtestesülése), vagy magáé a Legfelsőbb Lényé. A halandó világba való leereszkedést jelenti valamilyen különleges céllal. Tehát egy magas intelligenciának az inkarnációja, a Földre születetése, legyen ez akár a legmagasabb lény, akár Rá, vagy a történelemből ki minek szólítja, de szólíthatjuk a filmek után Hancock-nak vagy Superman-nek is. Vagyis egy földi, egy emberi testben jár körbe a világban szentként, stb.. A szanszkrit tehát így magyarázza: egy magasabb intelligencia irányít egy földi, emberi testet.
 
Sai Baba
 
Jelenleg talán az Avatár-Mátrix-Jelenség legmagasabb földi képviselője Sai Baba, egy hindu guru, minden vallás egységének hirdetője. Embereket gyógyít, tanít, dolgokat materializál - a nyári diskurzusain igen magas szellemi ébredéseket képes stimulálni. Ez a hindu, “isten jár a földön” típusú kapcsolat a legmagasabb szintű, ami egy magasabb intelligencia és egy földi, avatár test között, ebben a tér-időben megjeleníthető, észrevehető formában jelenik meg. Ilyen lehetett a Jézus nevű ember is, akiben Krisztus született .

Avatár – James Cameron fantáziavilága
A „Pénzintelligencia Előadás-sorozat” következő nyílt napján James Cameron Avatar című filmjének témájáról és technológiai újdonságairól, az Avatar-Matrix jelenségről hallhattok – egy rendhagyó szemléleten keresztül.
A téma segít elmélyülni a film háttértitkaiba és rejtélyeibe, melyek radikális irányt mutatnak új korszakunk szellemi és társadalmi evolúciójában. Az Avatar-Matrix jelenségen keresztül a film segítséget adhat abban, hogy pozitívan változtassuk saját valóságunkat testi, szellemi és spirituális szinten. Az előadáson bepillantást engedünk ezen lehetőségek gyakorlati alkalmazhatóságába is.
Cameron Avatár-filmjében a vizuális érzés, a 3D fantázia-világ beszippant magába, olyan hatással van rád, hogy valóságként éled át a történetet, miközben a film Avatárjává válsz. A VR (virtuális valóság) itt a technológiájával támasztja alá az Avatar-Matrix jelenséget.

Olvasd cikkeinket és tudj meg többet arról, hogy mi az Avatar-Matrixa valójában….
 

Írta Massimi Introvigne torinoi társadalmokutató, az olasz Új Vallások Kutatási Központ alapítója és igazgatója. A Központ modern közösségi és spirituális mozgalmak tanulmányozásával és azok társadalmi életre gyakorolt hatásával is foglalkozik.
James Cameron Avatár címû filmje olyan hihetetlen technológiát vonultat fel, melyet igazán csak 3D-ben, hatalmas vetítõvásznon lehet élvezni, és ez tényleg visszahozza a mozit mindazok számára, akik ma már csak az Internetbõl és a TV-bõl élnek - és mindezt egy mindent magába foglaló, egyszerû cselekménnyel és vitatható ideológiával kombinálja.

 

A filmekből nagyon sokat lehet tanulni a kommunikációról, mert a filmek által olyan tapasztalatokba is nyerhetünk „belelátást”, „beleérzést”, amelyekkel a hétköznapi, normális életedben nem találkozunk. A mozi előtt ezt a lehetőséget könyvek nyújtották, azelőtt a vándormesélők, a regemondók, a bárdok, akik járták az országot. Minden ilyen média – információtároló és közvetítő eszköz – fontos számunkra, hiszen 150ezer év is eltelhet, mire egy-egy olyan tapasztalatot hoz a sors számunkra, amit hús-vér lényként élhetünk meg. Ezért nagy merítési lehetőség a mozi.

 

A filmeket, a mozizást az élvezet, szórakozás mellett általában mélyebb megértésre, tanulásra is használhatjuk. Új szemléletek felfedezésével és a felismerésekkel tanulhatunk, hogy aztán amit megtanultunk, azt esetleg itt, a hétköznapi életünkben is felhasználjuk.