Egy óriási, de egyenletes sebességgel száguldó jármű felszínén sodródunk a végtelen űrben, nem tudva, mi dolgunk a világban, nem ismerve valós emberi potenciánkat. Mikor ragadjuk meg végre a kormányt?

A szinergia az a jelenség, amikor egy rendszer viselkedése megjósolhatatlan annak izolált részeinek viselkedése alapján. Ilyen a H, az O és még egy H közös rendszere, a víz.

Buckminster Fuller tudományos tézise a technológia fejlődéséről, alakulásáról. Csinálj egyre többet egyre kevesebből, míg el nem jutsz oda, hogy bármit megalkoss a semmiből.

Buckminster Fuller egyike volt a 20. századi Amerika legnagyobb hatást gyakorló feltalálóinak. Díjnyertes filozófus, látnok, feltaláló, építész, tervező, matematikus, költő, kozmológus,  jövő-kutató és globális szintű gondolkodó. Embermilliókat inspirált figyelemreméltó látásmódjával, és az emberiség szolgálatában való fáradhatatlan kreativitásával.

 

A geodéziai dóm egy olyan eljárással készült építmény, mely eljárás lehetővé teszi nagy tömegű boltozatok megépítését szakaszosan, kis lépésekben. Buckminster Fuller egyik legjelentősebb építészeti munkája.