* Malcolm Gladwell - 2. rész *
Most Gladwell visszatért kötött, írásos formában ezúttal azt vizsgálva, hogy az első benyomások hogyan hatnak a döntéshozásra. A Blinkben azt vitatja, hogyan tanulhatunk az első néhány másodpercből, amelyben hatással van ránk egy személy, egy termék vagy egy gondolat. Mik a hasznos információk, és mik a félrevezetők – tanulhatunk jobb döntéseket hozni. „A végtelenségig beszélünk arról hogy mit is jelent egy problémán gondolkodni, mi a megfontolt és racionális gondolkodás” mondja. De nagyon kevés időt töltünk azzal, hogy erről a másféle gondolkodásról beszéljünk, ami a másodperc tört része alatt történik. És aminek óriási befolyása van a valós világ valós helyzeteiben.

<<< a cikk első részét itt olvashatod

 

* Malcolm Gladwell - 1. rész *

Igazán tetszik nekem a „pillanatnyi autizmus” mondja lágyan egy hölgy a mikrofonba. A Time Square Stúdióban ül és egy 200 emberrel teli teremhez beszél, és ami fontosabb, Malcolm Gladwellhez, aki egyedül áll a színpadon...
 
 
Első rész Malcolm Gladwell - Fast Company - The Accidental Guru című írásából készült fordításból. Az üzleti világ egyik mai legnagyobb alakjáról szóló írás.

* Malcolm Gladwell bevezető *
Hamarosan egyre többet olvashatsz itt, a mai modern világ vezetőiről, trendjeiről, nézőpontjairól és gondolkodóiról.
Első ilyen cikksorozatunkban Malcolm Gladwellről és meglepő gondolatairól olvashatsz.
Hogy ki Malcolm Gladwell ?
Egy rajongója mondta róla "Ő egy gondolkodó". Na de milyen gondolkódó! A provokatív elképzeléseivel felforgatta a business világot. Szóval, hogy ki ez a fickó és mit taníthat neked ?

Malcolm Gladwell - 4. rész *
Bunger emlékezetben felidézi a reakciókat a teremben, amint Gladwell előadása egy morajló vitában tör ki. „volt néhány ember, aki értette ezt a segítőkészséget és kapcsolatot, és voltak mások, akikben feltört az érzés: Úr Isten, ez az ember teljesen kétségbe von mindent, amiben hiszek!” meséli. Egy ponton valaki megkérdezte Gladwellt, hogy ő hisz-e a koncentrált csoportokban, mire azt válaszolta: „szerintem, hogy nem tartanánk itt, ha a koncentrált csoportok megszűnnének létezni.” Bár ezek az eszmék és mások a Blinkből nem forradalmiak, ezek pontosan azok a dolgok, amik szikrányit változnak. És milyen jobb embertől lehetne ezt hallani, mint Gladwell? – Bunger. Guru vagy Író?
<<< a cikk előző részét itt olvashatod

* Malcolm Gladwell - 3. rész *
A Blink (Blink:The Power of Thinking Without Thinking) megírására való ösztönzés Gladwell hajával kezdődött, (amikor rövid pillantást vetett a pletykarovatra, amikor azt írták róla,hogy „megégetheti magát” és meg is gyulladt a legújabb irodalmi esemény hatására, a New York Post hatodik oldala szerint). Felnőtt életének jelentős részében rövidre nyírt haja volt, de sok-sok évvel ezelőtt úgy döntött, hogy ’afrosra’ növeszti. „Az első dolog, ami történt az volt, hogy elkezdtem gyorshajtásért cédulákat kapni… Nem vezettem gyorsabban, mint ezelőtt, csak többször hajtottam át azon az úton.” És akkor eljött a nap, amikor Gladwell New York utcáin sétált, rendőrök kerítették be, mert összetévesztették egy nemi erőszak gyanúsítottjával...


Ha több időd lenne, milyen hatással lenne ez életedre?
Hogy, hogy nyerhetsz több időt ? Fedezd fel magadnak!
A magas beosztású vezetõktõl 21.századi szemléletet vár el a globalizálódó világ, az új millenniumban. Ez az új karakter, minõség, valóság közeli értékfelismerést követel meg arról, hogy mi történik természet adta környezetünkben és személyes emberi mivoltunkban. Csak úgy lehet mindannyiunk számára hosszútávra szólóan is igazságos értékítéletünk, ha felismerjük mi fontos és mi nem, mi hasznos és mi nem, mit kell megváltoztatnunk és mit kell elfogadnunk.

Egyre többen vannak azok, akik felismerik, hogy az eddigi stratégiák idejét múltak. De vajon tudja-e valaki, hogy milyen irányba kell haladni ahhoz, hogy új lehetõségeket találjanak, amit újult erõvel tudnak felhasználni?
 
Talán az egyéni erõlködés ideje lejárt már? Talán eredményesebb lehet összedobni mindazt amink van, és közösen gondolkodni a jövõrõl?